Fa'afefea ona filifili se masini va'ai tioata

Ituaiga otioata fa'apisinisimauga

E masani ona fa ituaiga o fesoʻotaʻiga, e taʻua o F-mauga, C-mauga, CS-mauga ma M12 mauga.O le F-mauga o se faʻaoga lautele-faamoemoega, ma e masani ona talafeagai mo tioata e umi atu le umi nai lo le 25mm.A oʻo i le umi o le faʻaogaina o le tioata faʻamoemoe e itiiti ifo i le 25mm, ona o le laʻititi laʻititi o le tioata faʻamoemoe, o le C-mount poʻo le CS-mount e faʻaaogaina, ma o nisi e faʻaogaina le M12 interface.

Le eseesega i le va o le mauga C ma le mauga CS

O le eseesega i le va o fesoʻotaʻiga C ma CS o le mamao mai le faʻafesoʻotaʻi luga o le tioata ma le mea puʻeata i le vaʻaia o le tioata (le tulaga e tatau ona i ai le CCD photoelectric sensor o le mea pueata) e ese.Ole mamao mo le C-mount interface e 17.53mm.

E mafai ona fa'aopoopo se mama fa'apipi'i 5mm C/CS i se tioata CS-mount, ina ia mafai ona fa'aoga i mea pu'eata C-ituaiga.

masini-va'ai-matatala-01

Le eseesega i le va o le mauga C ma le mauga CS

Fa'amaufa'ailoga autu o tioata fa'apisinisi

Va'aiga va'aiga (FOV):

FOV o lo'o fa'atatau i le va'aiga va'aia o le mea na mata'ituina, o lona uiga, o le vaega o le mea na pu'eina e le mea pu'eata.(O le tele o le vaaiga o se mea e tatau ona malamalama i le filifiliga)

masini-va'ai-matatala-02

Mata'aiga

Mamao Galulue (WD):

Fa'asino i le mamao mai le pito i luma o le tioata i le mea o lo'o su'eina.O lona uiga, o le mamao o luga mo ata manino.

I'uga:

Ole la'ititi la'ititi e mafai ona fa'aalia le lapo'a i luga ole mea ua asiasia e mafai ona fua ile faiga fa'ata.I le tele o tulaga, o le laʻititi o le vaʻaiga, o le sili atu lea o le fofo.

Le loloto o le va'aiga (DOF):

Le gafatia o se tioata e fa'amautu ai le fa'ai'uga mana'omia pe a latalata atu pe mamao mea mai le mea e sili ona taula'i.

masini-va'ai-matatala-03

loloto o le vaai

O isi vaega otioata fa'apisinisi

Lapopo'a pu'e ata:

Ole tele ole vaega lelei ole pu'e pu'e pu'e pu'eata, e masani lava ona fa'asino ile tele fa'alava.E taua tele lenei parakalafa e fuafua ai le fa'avasegaina lelei o le tioata e maua ai le va'aiga mana'omia.O le fua faatatau o le faʻalauteleina o tioata (PMAG) o loʻo faʻamatalaina i le fua faatatau o le tele o le pu faʻalogo i le vaʻaiga.E ui lava o faʻamaufaʻailoga faavae e aofia ai le tele ma le vaʻaiga o le puʻupuʻu photosensitive, PMAG e le o se faʻavae autu.

masini-va'ai-matatala-04

Lapopo'a pu'e ata

Umi fa'atatau (f):

"O le umi o le taulaiga o se fuataga o le faʻaogaina poʻo le eseesega o le malamalama i totonu o se masini faʻapipiʻi, e faʻatatau i le mamao mai le ogatotonu faʻapitoa o le tioata i le taulaiga o le aoina o malamalama.O le mamao foi mai le ogatotonu o le tioata i le vaalele ata e pei o le ata tifaga poo le CCD i totonu o se mea pueata.f={mamao galue/matamata va'aiga itu umi (po'o le itu pu'upu'u)}XCCD itu umi (po'o le itu pu'upu'u)

Le a'afiaga o le umi fa'atatau: o le la'ititi o le focal umi, o le tele fo'i lea o le loloto o le fanua;o le laʻititi o le umi faʻaoga, o le tele foi lea o le faʻalavelave;o le laʻititi o le faʻaogaina o le umi, o le sili atu foi lea o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, e faʻaitiitia ai le faʻamalamalamaina i le pito o le aberration.

I'uga:

Fa'ailoa le mamao aupito maualalo ile va ole 2 points e mafai ona va'aia e se seti o tioata fa'amoemoe

0.61x fa'aaoga umi galu (λ) / NA = iugafono (μ)

Ole metotia fa'atatau o lo'o i luga e mafai ona fa'atatau ile fa'ai'uga, ae le aofia ai fa'alavelave.

※O le umi o le galu o loʻo faʻaaogaina e 550nm

Fa'amatalaga:

Ole numera o laina uliuli ma paepae e mafai ona iloa ile ogatotonu ole 1mm.Iunite (lp)/mm.

MTF

masini-va'ai-matatala-05

MTF

Fa'aletonu:

O se tasi o faʻailoga e fua ai le faʻatinoga o le tioata o le faʻaogaina.E faasino i le laina saʻo i fafo atu o le axis autu i le vaalele o le mataupu, lea e avea o se piʻo pe a uma ona faʻataʻitaʻiina e le masini mata.O le sese o ata o lenei faiga opitika ua ta'ua o le distortion.O fa'alavelave fa'aletonu e na'o le fa'ata'atiaga o le ata, ae le o le ma'ai o le ata.

Avanoa ma le F-Numera:

O se laupepa lenticular o se masini e faʻaaogaina e pulea ai le aofaʻi o le malamalama e ui atu i se tioata, e masani lava i totonu o le tioata.Matou te faʻaaogaina le tau F e faʻaalia ai le tele o le avanoa, pei o le f1.4, F2.0, F2.8, ma isi.

masini-va'ai-matatala-06

Avanoa ma le F-Numera

Fa'ateleina mata'utia:

O le fua fa'atatau e fa'atatau ai le fua fa'atatau autu e fa'apea: PMAG = lapo'a (mm) / va'aiga (mm)

Fa'aali le fa'alautele

Fa'aaliga fa'alatele e fa'aaogaina lautele i microscopy.O le faʻalauteleina o le faʻaaliga o le mea e fuaina e faʻalagolago i mea e tolu: o le faʻalauteleina o mata o le tioata, o le tele o le puʻe puʻe o le mea pueata fale gaosi oloa (le tele o le faʻailoga mataʻutia), ma le tele o le faʻaaliga.

Fa'aaliga fa'alautele = fa'amata mata tioata × fa'aaliga tele × 25.4 / rake diagonal lapoa

Vaega autu o tioata fa'apisinisi

Fa'avasegaga

• Fa'atatau i le umi fa'atatau: fa'amuamua ma fa'aola

•E ala i le avanoa: fa'amaumau ma le avanoa fesuisuia'i

• E ala i le atinaʻe: C faʻaoga, faʻaoga CS, F faʻaoga, ma isi.

• Vaevae i fa'atele: tioata fa'alautele tumau, tioata fa'aauau pea

• O tioata sili ona taua e masani ona faʻaaogaina i le masini vaʻaia alamanuia e aofia ai tioata FA, tioata telecentric ma microscopes alamanuia, ma isi.

O manatu autu e tatau ona amanaia i le filifilia o semasini va'ai tioata:

1. Field of view, optical magnification ma manaʻomia le mamao galue: Pe a filifilia se tioata, o le a matou filifilia se tioata e laʻititi laʻititi le vaʻaia o le vaʻaiga nai lo le mea e tatau ona fuaina, ina ia faʻafaigofie ai le faʻaogaina o le gaioiga.

2. Le loloto o mea e mana'omia ile fanua: Mo galuega faatino e mana'omia ai le loloto ole fanua, fa'aoga se avanoa la'ititi i le tele e mafai ai;pe a filifilia se tioata ma se faʻalauteleina, filifili se tioata e maualalo le faʻalauteleina pe a mafai e le poloketi.Afai e sili atu le manaʻomia o le poloketi, ou te taumafai e filifili se tioata mataʻutia ma se loloto maualuga o le fanua.

3. Tele o mea pu'eata ma fa'aoga meapueata: Mo se fa'ata'ita'iga, o le 2/3″ tioata e lagolago ai le pito sili ona tele o mea pu'eata fa'aulufale o le 2/3″, e le mafai ona lagolagoina mea pu'eata fa'apisinisi e sili atu i le 1 inisi.

4. Avanoa avanoa: E le talafeagai mo tagata faʻatau le suia o le tele o meafaigaluega pe a filifili le polokalame.


Taimi meli: Nov-15-2022