O le a le Laser?O le Mataupu Faavae o le Fausiaina o le Laser

Laser o se tasi o mea taua o le tagata soifua, ua lauiloa o le "malamalama susulu".I le olaga i aso taʻitasi, e masani ona tatou vaʻai i faʻaoga laser eseese, e pei o le matagofie o le laser, faʻapipiʻi leisa, faʻamaʻi namu laser, ma isi.I aso nei, ia tatou maua se malamalamaga auiliili o lasers ma mataupu faavae i tua atu o latou augatupulaga.

O le a le laser?

O le laser o se fa'apogai malamalama lea e fa'aogaina ai le laser e fa'atupu ai se ave fa'apitoa o le malamalama.O le laser e fa'atupuina ai le lasing e ala i le fa'auluina o le malosi mai se fa'apogai mai fafo po'o se puna eletise i totonu o mea e ala i le fa'agasologa o fa'avevela fa'aosofia.

O le laser o se masini fa'apipi'i fa'apipi'i i se ala fa'aola (e pei o le kesi, malo, po'o le vai) e mafai ona fa'atuputeleina le malamalama ma se fa'aaliga fa'afoma'i.O le auala galue i totonu o le laser e masani lava o se mea filifilia ma faʻaogaina, ma o ona uiga e fuafua ai le umi o le galu o le laser.

O le malamalama e gaosia e le laser e tele uiga tulaga ese:

Muamua, o le lasers o le moli monochromatic ma le mamafa tele o laina ma galu umi, lea e mafai ona faʻafetaui ai ni manaʻoga faʻapitoa.

Lona lua, o le laser o le malamalama faʻatasi, ma o le vaega o galu malamalama e matua tumau, lea e mafai ona faʻamautu le malosi o le malamalama i luga o mamao mamao.

Lona tolu, o le lasers o se moli faʻatonu sili ma vaʻai vaʻai ma sili ona taulaʻi, lea e mafai ona faʻaaogaina e ausia ai le maualuga o le faʻafanua.

o le a-le-laser-01

Laser o se puna malamalama

Le mataupu faavae o le gaosiga o le laser

O le fa'atupuina o le laser e aofia ai faiga fa'aletino fa'avae e tolu: fa'avevesi fa'aosofia, fa'aoso fa'afuase'i, ma fa'aoso fa'aoso.

Sfa'avevela fa'avevela

O le faʻamalosi faʻamalosi o le ki lea i le gaosiga o le laser.A fa'afiafiaina se eletise i se tulaga maualuga o le malosi e se isi photon, e fa'aosoina se photon e tutusa le malosi, fa'avevesi, vaega, tulaga polarization, ma le itu fa'asalalau i le itu o lena photon.O lenei faiga e ta'ua o le fa'avevela fa'aosofia.O lona uiga, e mafai e se photon ona "clone" se photon tutusa e ala i le faagasologa o le faʻavevelaina faʻamalosi, ma maua ai le faʻalauteleina o le malamalama.

Sfa'aoso vave

Pe a suia se atoma, ion, poʻo se mole mole eletise mai le maualuga maualuga i le maualalo o le malosi, e faʻasaʻolotoina photons o se aofaiga patino o le malosi, lea e taʻua o le faʻafuaseʻi.O le fa'aosoina o ia photons e fa'afuase'i, ma e leai se feso'ota'iga i le va o photons e fa'aosoina, o lona uiga o la latou vaega, tulaga polarization, ma le fa'asologa o fa'asalalauga e fa'afuase'i uma.

Sfa'aoso fa'amago

Pe a mitiia e se eletise i se tulaga maualalo le malosi o se photon ma se eseesega tulaga o le malosi e tutusa ma ia lava, e mafai ona fiafia i se tulaga maualuga malosi.O lenei faiga e ta'ua o le faaosofia o le absorption.

I le lasers, o se lua resonant e aofia ai faʻata tutusa e lua e masani ona faʻaaogaina e faʻaleleia ai le faʻagasologa o le radiation faʻaosofia.O le tasi fa'ata o se fa'ata atoa o le fa'ata, a'o le isi fa'ata o se fa'ata semifa'ata, lea e mafai ona fa'atagaina se vaega o le laser e ui atu.

O photon i le ala leisa e atagia i tua ma luma i le va o faʻata e lua, ma o ata taʻitasi e maua ai le tele o photons e ala i le faʻamalosia o le faʻavelaina faʻasolosolo, ma ausia ai le faʻalauteleina o le malamalama.Pe a faʻateleina le malosi o le malamalama i se tulaga faʻapitoa, e faʻatupuina le laser e ala i se faʻata faʻataʻitaʻi.


Taimi meli: Tes-07-2023