Le Fa'aogaina o Fisheye Lens I Mea Moni Fa'apitoa

Ua suia e le Virtual Reality (VR) le auala tatou te iloa ai mea faakomepiuta e ala i le faatofuina oi tatou i si'osi'omaga fa'aola.O se elemene autu o lenei aafiaga fa'atofu o le itu va'aia, lea e matua fa'aleleia e ala i le fa'aogaina o tioata mata.

Mata mata i'a, lauiloa mo la latou vaʻaiga lautele ma faʻalavelave faʻalavelave, ua maua se faʻaoga tulaga ese i le VR, e mafai ai e tagata faʻaoga ona suʻesuʻeina lalolagi faʻapitoa ma se vaʻaiga sili atu ma se faʻaleleia atili o le auai.O lenei tusiga o loʻo suʻesuʻeina i totonu o le malo mataʻina o tioata mata iʻa ma la latou matafaioi taua i le lalolagi o mea moni.

Fisheye-lens-application-01

Fa'aoga mata tioata

Matamatamata tioata:

Va'ai mata i'a o se ituaiga tioata lautele-matamata e pu'eina se va'aiga lautele tele, e masani ona sili atu i le 180 tikeri.O nei tioata o lo'o fa'aalia ai le fa'aseseina o paelo taua, e mafua ai le pi'o ma fa'asese foliga o le ata na pu'eina.E ui o lenei faʻalavelave atonu e le manaʻomia i ata masani poʻo ata tifaga, e faʻamaonia le aoga tele i le malo o mea moni.

Mata mata i'afa'ataga le fa'atupuina o mea VR e pu'eina se va'aiga lautele o le lalolagi fa'ata'ita'i, fa'ata'ita'iina le va'aiga fa'alenatura a le tagata ma fa'aleleia le lagona atoa o le faatofu.

Fa'aleleia le Fa'aaliga o Va'aiga:

O se tasi o faʻamanuiaga muamua o le tuʻufaʻatasia o tioata mata iʻa i le VR o lo latou gafatia e faʻalauteleina le vaʻaiga (FOV).E ala i le pu'eina o le lautele lautele o le si'osi'omaga fa'amanino, o tioata mata i'a e ofoina atu i tagata fa'aoga se poto sili atu ona malamalama ma fa'atofuina.

Ole FOV lautele e mafai ai e tagata fa'aoga ona iloa fa'amatalaga lautele, ma maua ai se lagona maualuga o le i ai i totonu o le lalolagi fa'apitoa.Pe o le su'esu'eina o se laufanua fa'atauva'a, su'esu'eina o se fale mata'aga mata'aga, po'o le auai i se fa'afiafiaga fa'afiafiaga fa'afiafiaga, o se FOV lautele e fa'aleleia ai le lagona o le i ai fa'aletino i totonu o le malo fa'apitoa.

Ausia le Faatofuga Moni:

I le VR, o le mea moni ma le faatofuina e faia se sao taua i le faʻaogaina o tagata faʻaoga.O tioata mata i'a e saofagā i lenei mea e ala i le fa'ata'ita'iina o le va'aiga masani a le tagata.O tatou mata e vaʻaia le lalolagi i se tulaga faʻapitoa o le faʻalavelave ma le vaʻaiga lautele, lea e faʻataʻitaʻiina e le mata iʻa, e fatuina ai se poto masani VR sili atu.

E ala i le fa'atusaina sa'o o le va'aiga a le tagata, o le mata i'a e fa'aitiitia ai tuaoi i le va o lalolagi moni ma lalolagi, fa'atupuina se lagona sili atu o le moni ma le i ai.

Talosaga ile VR Content Creation:

Mata mata i'amaua le tele o talosaga i le fausiaina o mea VR i totonu o pisinisi eseese.I fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga, o nei tioata e mafai ai e le au tusiata ma le au fa'ata'ita'i ona fa'aalia a latou galuega fa'atino i se faiga e sili atu ona fa'atofu ma fegalegaleai.O le va'aiga lautele e mafai ai e tagata fa'atau ona su'esu'e avanoa va'aia e pei o lo'o i ai i le tino, e maua ai fa'amatalaga taua i le mamanu ma le fa'atulagaina.

Fisheye-lens-application-02

Le faʻaogaina o tioata mata i le VR

E le gata i lea, i le malo o tagata tafafao maimoa, o tioata fisheye e puʻeina vaaiga mataʻina e felauaiga tagata faʻaoga i nofoaga mamao.Pe o feoai solo i toega anamua, savalivali i matafaga matagofie, po o le faamemelo i mea ofoofogia faalenatura, VR aafiaga e faʻamalosia e tioata fagota e mafai ai e tagata faʻaoga ona feoaʻi i le lalolagi mai le mafanafana o latou fale.

E le gata i lea,tioata mata i'aua fa'amaonia le taua tele i taaloga, lea latou te fa'aleleia ai le lagona o le fua, loloto, ma le moni.E ala i le pu'eina o se va'aiga fa'alautele, e mafai e tagata ta'alo ona fa'atautaia lelei lalolagi fa'ata'ita'i, fa'atalitali i mea e tutupu i totonu o ta'aloga, ma fa'atasi atili ma le si'osi'omaga o ta'aloga.

O le tu'ufa'atasia o tioata mata i'a i le mea moni fa'ata'ita'i ua tatalaina ai se vaega fou o fa'alogona loloto.E ala i le faʻalauteleina o le vaʻaiga, faʻataʻitaʻiina o le vaʻaiga a le tagata, ma le faʻaleleia o se lagona o le mea moni, o nei tioata e taua tele i le fatuina o mea mataʻutia VR.A'o aga'i i luma le tekonolosi, e mafai ona tatou fa'amoemoe e fa'amanino atili i tekinolosi tioata mata i'a, ma fa'atupuina atili ai le fa'atofuina ma fa'aola.


Taimi meli: Sep-07-2023