Hva er en IR-korrigert linse?Funksjoner og bruksområder for IR-korrigerte linser

Hva er dag-natt konfokal?Som en optisk teknikk brukes dag-natt konfokal hovedsakelig for å sikre at objektivet holder et klart fokus under ulike lysforhold, nemlig dag og natt.

Denne teknologien er hovedsakelig egnet for scener som trenger å operere kontinuerlig under alle værforhold, for eksempel sikkerhetsovervåking og trafikkovervåking, som krever at objektivet sikrer bildekvalitet i miljøer med både sterkt og lite lys.

IR-korrigerte linserer spesielle optiske linser designet ved bruk av dag-natt-konfokale teknikker som gir skarpe bilder både dag og natt og opprettholder jevn bildekvalitet selv når lysforholdene i omgivelsene er svært varierende.

Slike linser brukes ofte i overvåkings- og sikkerhetsfelt, for eksempel ITS-linsen som brukes i Intelligent Transportation System, som bruker dag og natt konfokal teknologi.

1、Hovedtrekkene til IR-korrigerte linser

(1) Fokus konsistens

Nøkkelfunksjonen til IR-korrigerte linser er deres evne til å opprettholde fokuskonsistens når de bytter spektre, og sikrer at bildene alltid forblir klare enten de er opplyst av dagslys eller infrarødt lys.

IR-korrigert-linse-01

Bildene forblir alltid klare

(2) Har en bred spektral respons

IR-korrigerte linser er vanligvis optisk utformet og laget av spesifikke materialer for å håndtere et bredt spekter fra synlig til infrarødt lys, noe som sikrer at objektivet kan få bilder av høy kvalitet både om dagen og om natten.

(3) Med infrarød gjennomsiktighet

For å opprettholde effektiv drift i nattmiljøer,IR-korrigerte linserhar vanligvis god transmittans til infrarødt lys og er egnet for nattbruk.De kan brukes med infrarødt lysutstyr for å ta bilder selv i miljøer uten lys.

(4) Har automatisk blenderjusteringsfunksjon

Det IR-korrigerte objektivet har en automatisk blenderjusteringsfunksjon, som automatisk kan justere blenderåpningen i henhold til endringen i omgivelseslyset, for å holde bildeeksponeringen riktig.

2、Hovedapplikasjoner for IR-korrigerte linser

De viktigste bruksscenarioene for IR-korrigerte linser er som følger:

(1) Ssikkerhetsovervåking

IR-korrigerte linser er mye brukt for sikkerhetsovervåking i boliger, kommersielle og offentlige områder, og sikrer at sikkerhetsovervåking innen 24 timer ikke påvirkes av endringer i lys.

IR-korrigert-linse-02

Bruken av IR-korrigert linse

(2) Wobservasjon av dyreliv

Innenfor dyrevern og forskning kan dyreatferd overvåkes hele døgnet gjennomIR-korrigerte linser.Dette har mange anvendelser i naturreservater.

(3) Trafikkovervåking

Den brukes til å overvåke veier, jernbaner og andre transportmåter for å hjelpe til med å administrere og opprettholde trafikksikkerheten, for å sikre at trafikksikkerhetsstyringen ikke faller bak enten det er dag eller natt.

Flere ITS-objektiver for intelligent trafikkstyring uavhengig utviklet av ChuangAn Optics (som vist på bildet) er linser designet basert på dag-natt-konfokalprinsippet.

IR-korrigert-linse-03

ITS-linser fra ChuangAn Optics


Innleggstid: 16. april 2024