Hva er en langfokuslinse egnet for fotografering?Forskjellen mellom lange fokale linser og korte fokale linser

Langt brennobjektiv er en av de vanlige objektivtypene innen fotografering, da det kan gi større forstørrelse og langdistanseopptaksevne på kameraet på grunn av dets lange brennvidde.

Hva er en lang brennvidde egnet for fotografering?

Det lange fokalobjektivet kan fange opp detaljerte landskap i det fjerne, egnet for fotografering av scener og temaer som krever zooming på fjerne motiver.Det er mye brukt i dyrelivsfotografering, sportsaktiviteter, fjernfotografering og andre scener.

1.Dyrelivsfotografering

I dyrelivsfotografering lar en lang brennvidde fotografen fange spennende øyeblikk av dyrelivet samtidig som den holder en viss trygg avstand.Det kan hjelpe deg med å fylle bildet, fange detaljer og fremheve egenskapene til dyrene.

2.Sportsfotografering

Lange fokale linser er også svært nyttige for å fange raske idrettsutøvere eller sportsaktiviteter som ballspill.Det kan bringe motivet ditt nærmere langveisfra, noe som gjør atleten eller spillet mer slagkraftig og dynamisk.

lang-fokal-linse-01

Langt brennobjektiv for sportsfotografering

3.Lang rekkeviddePhotografi

Når du vil fotografere fjerne fjell, innsjøer eller andre naturlige landskap, kan et langt brennobjektiv bringe det fjerne landskapet nærmere, og hjelpe deg med å få mer slagkraftige og detaljerte landskapsbilder.

4.Portrettfotografering

Selv om det ikke er vanlig å bruke for portrettfotografering, kan lange fokale linser også brukes til portrettfotografering over lang avstand.Ved å bruke et teleobjektiv kan du fange fjerne tegn og fremheve motivet bedre, og skape en unik bakgrunnsillusjonseffekt.

Forskjellen mellomlongfokuslinser ogkortfokale linser

Som to forskjellige typer linser som vanligvis brukes innen fotografi og video, er det visse forskjeller mellom lange fokale linser og korte fokale linser:

1.Fokal lengde

Brennvidden til en lang brennvidde er lengre enn for en kort brennvidde, og brennvidden bestemmer visningsvinkelen og forstørrelsen til objektivet.Jo lengre brennvidde, jo nærmere linsen kan bringe objektet nærmere;Jo kortere brennvidde, desto bredere synsvinkel kan objektivet oppnå.Et langt brennobjektiv har en smalere visningsvinkel og høyere forstørrelse, noe som kan bringe det fjerne motivet nærmere og fange detaljer tydeligere.Sammenlignet med andre objektiver har korte brennvidder en bredere visningsvinkel og lavere forstørrelse, noe som gjør dem egnet for fotografering av vidvinkel- og vidvinkelscener.

2.Skyteavstand

Et langt brennobjektiv kan ta bilder langt unna og effektivt fokusere på fjerne motiver;Tvert imot, når du fotograferer objekter på nært hold, er det visse begrensninger for teleobjektivet.Korte fokalobjektiver er egnet for fotografering på nært hold, som kan være nærmere motivet og gi et større synsfelt, noe som gjør dem mer egnet for fotografering av scener som krever interaksjon med motivet;Tvert imot, korte brennvidde linser er ikke egnet for opptak av fjerne scener.

lang-fokal-linse-02

Bakgrunnsuskarphet effekt av lang fokal linse

3.Bokeh

Lange fokale linser har vanligvis en større maksimal blenderåpning, som kan gi en mindre dybdeskarphet, skape en mer merkbar uskarphet effekt mellom motivet og bakgrunnen, og fremheve motivet mer fremtredende.Korte fokale linser har vanligvis en større dybdeskarphet og kan presentere flere detaljer om scenen, og klarer ofte ikke å produsere den samme merkbare bakgrunnsuskarphet som lange fokale linser.

4.Strålefangst

På grunn av sin store blenderverdi kan en lang brennvidde ta klare bilder under dårlige lysforhold.Korte fokale linser har mindre blenderåpningsverdier og kan kreve lengre eksponeringstid eller bruke hjelpelys for fotografering under dårlige lysforhold.

5.Image forvrengning

Sammenlignet med korte fokale linser er lange fokale linser mer utsatt for forvrengning og ujevne bildefelt, spesielt i kantområdet på linsen.Korte fokale linser er relativt stabile og yter bedre når det gjelder forvrengning og problemer med bildefelt.


Innleggstid: 30. november 2023